در روزهای اخیر اخباری از اکوسیستم استارتاپی کشور منتشر میشود که بار دیگر بازیگران نوآور اقتصاد دیجیتال را هدف قرار داده است. این در حالی است که براساس آخرین آمارها، اقتصاد دیجیتال سهم بیش از ١۵ درصد از تولید ناخالص جهان را به خود اختصاص داده است.
آنچه امروز با عنوان «تعلیق مجوز ازکی» در رسانهها دستبهدست میشود، ضربهای سخت بر پیکرهای است که بیوقفه تلاش میکنند تا نوآوری و رونق را به اقتصاد دیجیتال کشور تزریق کنند.
در شرایطی که بهنظر میرسد پس از ماهها چالشهای اقتصادی و اجتماعی، جامعه در مسیر ثبات نسبی گام برمیدارد و همافزایی نقشآفرینان زیستبوم اقتصاد نوآوری با دیگر بازیگران اقتصاد کشور میتواند آثار مثبتی را ایجاد کند، تصمیماتی از این دست؛ مانعی بزرگ و بحرانزا بر سر راه توسعهی بخش خصوصی است.
از سوی دیگر این اقدامات، نتیجهای جز ناامید کردن پیکرهی دانشبنیان شرکتها ندارد. موجی از مهاجرت که همواره پس از تصمیمات سلبی اینچنینی برای کسبوکارها پدیدار میشود، اینبار نیز درحال ظهور است تا بخشی از دانش و تجربهای که میتواند زمینهساز توسعهی نوآوری باشد را به سوی مهاجرت نخبگان سوق دهد.
اکنون نیاز است عقلانیت و دوراندیشی با حساسیت بیشتری در تصمیمات نهادهای مسئول مدنظر قرار داده شود. انجمن فینتک ایران مخالفت خود را با مانعتراشی بر سر راه توسعهی اقتصاد دیجیتال و کارشکنی در مسیر ناهموار فعالیت استارتآپها اعلام میکند.
تعلیق مجوز فعالیت شرکت ازکی و اعلام آن از طریق رسانه رویهای غیرمعمول است که نتیجهای جز از دست رفتن اعتماد اجتماعی، آسیب جدی به بدنهی دانشبنیان و نوآور اقتصاد و ناامید کردن نیروی کار متخصص ندارد.
انجمن صنفی کارفرمایی فناوریهای نوین مالی (انجمن فینتک)
هشتم مردادماه یکهزار و چهارصد و دو هجری شمسی